Vă aşteptăm alături de noi

 

Euromediu este un proiect ce doreşte să schimbe ceva în felul în care vedem lucrurile. Ideea iniţială a fost a unui ONG care să tragă semnale de alarmă în privinţa deteriorării calităţii mediului şi a poluării accelerate şi care să desfăşoare acţiuni concertate pentru a ajuta la menţinerea şi dezvoltarea unui mediu cât mai curat şi sănătos, prin conştientizarea populaţiei şi prin instruirea ei în acest scop.

De-a lungul timpului, am descoperit că avem succes în organizarea de competiţii sportive, în acţiunile de curăţenie a mediului, în acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere, de ameliorare a comportamentului în trafic, de instruire a copiilor privind o atitudine corespunzătoare în trafic şi faţă de mediu.

Fiecare persoană are dreptul la o viaţă mai bună. O parte consistentă a acesteia depinde de forma fizică şi de mediul înconjurător. Acesta este domeniul nostru şi aici vrem să stimulăm cât mai mulţi să ne sprijine şi să ne urmeze. Avem doar de câştigat cu toţii. Te vrem sănătos!

Considerăm că e nevoie de o atitudine comună a cât mai multor persoane, conştiente de schimbările climatice, care să facă fiecare un mic pas în protecţia mediului, fie el renunţarea o zi la autoturism, fie prin economia de energie electrică, de apă sau prin plantarea şi îngrijirea câtorva copaci, prin reciclare, e extrem de necesară constituirea unui semnal şi totodată a unui exemplu de la care tot mai mulţi să se inspire.

Poluarea nu vine doar de la consumatorii casnici, dimpotrivă. Dar inactivitatea fiecăruia dintre noi este cea care permite în mod tacit răspândirea atitudinilor necorespunzătoare, începând de la individ şi până la corporaţii. Schimbă ceva! Redu poluarea şi inspiră-i şi pe alţii!