<span>Arad</span> CX Cup, editia a IV-a

Arad CX Cup, editia a IV-a

Arad
19 October 2019

Vezi concurenţii înscrişi

Concurs de ciclocros si mountain bike pentru adulti, in poligon cu obstacole

Bine de stiut

Organizatorul Concursului:

Organizatorul concursului ”Arad CX Cup” este Asociatia Euromediu - contact@euro-mediu.ro

Locul desfasurarii concursului:

Arad CX Cup este un concurs de ciclism cu specific. Concursul se desfasoara in Padurea Ceala si imprejurimi, langa localitatea Arad, Judetul Arad. Traseul are o lungime de cca 2.8 km si cuprinde in lungimea lui un traseu de motocross cu obstacole.

Procesul de inscriere:

Inscrierea se face:

 • online, completand formularul de pe: www.aradcxcup.ro, pana in 11.10.2019, ora 12:00!
 • la fata locului, in ziua concursului, cu pana la 30 minute inainte de proba la care se inscrie.

TAXA de participare se achita dupa cum urmeaza:

- in contul bancar - 50 lei - in contul RO16 BACX 0000 0010 3299 6000 - Asociatia Euromediu - deschis la Unicredit Bank Arad, pana cel mai tarziu in 11.10.2019. Se va mentiona: numele concurentului sau concurentilor pentru care se achita si ARAD CX Cup. Atentie! inscrierile on-line fara taxa achitata sau cu informatii incomplete nu vor fi luate in considerare.

sau

- in ziua concursului - 70 lei, in numerar.

JUNIORII NU ACHITA TAXA, dar pentru a primi pachet de start trebuie sa se inscrie on-line in termen.

ATENTIE! Concurentii inscrisi online pana la data de 11.10.2019, orele 12.00, beneficiaza de pachet de start. Cei inscrisi ulterior la fata locului vor beneficia de acesta in functie de stocul ramas, daca va exista. Toti concurentii primesc masa calda dupa concurs!

ATENTIE! Prin persoana inscrisa on line se intelege acea persoana care s-a inregistrat corect cu toate informatiile complete si implicit care a achitat taxa de participare pina in data de 11.10.2019. Inscrierile on-line fara taxa achitata sau cu informatii incomplete nu vor fi luate in considerare!

In caz de neparticipare, taxa nu se returneaza!

Startul:

Se va da sambata, 19 octombrie 2019.
Ora 12:00 – CX juniori Masculin + CX feminin Open - 40 min;
Ora 13:00 – CX Elite Masculin, CX Amatori Masculin - 60 minute;
Ora 14:15 – MTB Open (masculin si feminin) - 60 minute;
Premiere 15:30.

Varsta minima:

Varsta minima pentru participarea la Arad CX Cup este de 14 ani, insotiti de un parinte sau tutore care isi va da acordul scris pentru participare.r

Categorii:

Pot participa atat sportivii licentiati, cat si cei fara licenta.

La Ciclocros, vedeti categoriile in tabelul de mai jos. La MTB, concursul este OPEN - masculin si feminin. Concurentii licentiati FRC vor fi premiati/punctati conform regulilor si normelor FRC.

La categoria CX Elite Masculin se pot inscrie doar ciclistii inregistrati FRC ca membrii de echipa (profesionisti) , nu si cei amatori, chiar daca sunt legitimati FRC. 

La categoria CX Amatori Masculin se pot inscrie doar ciclistii amatori, chiar daca sunt inscrisi la FRC ca amatori (neprofesionisti).

La MTB singura regula care se aplica este cea de varsta minima de 14 ani.

Categorii Ciclocros Varste
CX Elite Masculin  Barbati de la 18 de ani legitimati FRC profesionisti
CX Feminin Open Fete peste 14 ani
CX Juniori Masculin Baieti intre 14-17 ani, inclusiv cei legitimati FRC ca profesionisti
CX Amatori Masculin Open Barbati de la 18 ani
Categorii MTB Varste
MTB Masculin Open 14+ ani
MTB Feminin Open 14+ ani

 

Echipament Obligatoriu:

Casca de ciclism este OBLIGATORIE, atat in timpul competitiei cat si in timpul antrenamentelor.
Este interzisa decuparea/gaurirea numarului de concurs.

Toate bicicletele folosite trebuie propulsate doar prin forta umana. Orice alt mijloc de propulsie/potentare folosit duce la descalificare.

Bicicletele acceptate la categoriile de ciclocros sunt doar cele cu profil ciclocros.

La categoriile de MTB se accepta biciclete de tip mountain bike sau trecking in buna stare de functionare.

Numarul de concurs la cursa MTB va fi montat pe bicicleta, in fata, pe ghidon vizibil, iar la ciclocros va fi montat pe echipament, in spate.

In cazul unei pene sau defectiuni ori opriri din orice motiv, concurentul este obligat sa elibereze traseul pentru a evita accidentarile si sa-si rezolve problema intr-un loc sigur. Totusi, pe intreaga durata a desfasurarii cursei, concurentii trebuie sa fie la o distanta de maxim 10 metri de traseu, vizibil pentru oficialii cursei si ceilalti concurenti. In cazul in care un concurent se deplaseaza cu viteza net superioara si vrea sa depaseasca alt concurent trebuie lasat sa treaca.

Recomandari:

Bidon sau bidoane cu apa (de preferat sa fie pus la indemana in suportul/suportii de la bicicleta).
Ochelari (pentru protectia impotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului).
Pompa, camera de schimb, petice pentru pana si leviere.
O ureche de schimbator potrivita nu strica niciodata.
Telefon mobil protejat de umezeala pastrat intr-o husa/punga.
Este interzisa folosirea de catre concurenti a sistemelor audio cu casti in ambele urechi; fiecare participant trebuie sa fie atent la ceilalti concurenti.

Responsabilitatile Organizatorului:

 • asigura traseul de concurs marcat corespunzator;
 • asigura puncte de rehidratare si verificare;
 • asigura plasarea punctelor de control pe parcursul traseului si respectarea ordinii de sosire a concurentilor la acestea;
 • asigura siguranta la start si finish, prin paza si suport medical;
 • asigura efectuarea sedintei tehnice inaintea concursului;

In conditii meteo nefavorabile sau in alte situatii ce o impun, Organizatorul poate decide oprirea/amanarea/anularea competitiei.

Nota: Organizatorul este exonerat de raspundere daca in timpul cursei publicul sau concurentii deterioreaza marcajele de ghidare.

Responsabilitatile Participantului:

 • toti concurentii participa la competitie pe proprie raspundere;
 • fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile organizatorilor de traseu;
 • concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala (bicicleta, alte echipamente) participa pe propria raspundere si renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri;
 • concurentii trebuie sa cunoasca regulamentul, sa tina cont de informatiile anuntate de organizatori, chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament;
 • in cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control sau sa sune la numarul de urgente afisat pe numarul de concurs sau la 112;
 • concurentii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator;
 • concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, animale sau cetateni ajunsi intamplator pe traseu.
 • participantii legitimati profesionisti la FRC su obligatia de a respecta atat Regulamentul organizatorului, cat si Regulamentul UCI si FRC.

Conditii ce atrag descalificarea:

Neparcurgerea traseului in intregime sau scurtarea lui.

Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului.

Comportamentul lipsit de Fair Play si limbaj trivial fata de concurenti, organizatori sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.).

Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).

Schimbarea numarului de concurs.

Deteriorarea prin indoire, rupere, taiere, gaurire, rasucire sau alte modalitati a cip-ului de concurs sau montarea lui in alte pozitii decat cele indicate de organizator.

Orice incalcare a regulamentului competitiei sau a instructiunilor date de arbitri oficiali sau organizatori.

!!!Abandonarea ambalajelor sau altor deseuri pe traseu. Acestea pot fi lasate doar in punctele de alimentare si in zona de sosire. Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.

Drepturi de autor:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune catre partenerii ai concursului, orice material fotografic, video si audio cu concurentii Arad CX Cup, din timpul desfasurarii acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish si premierele la podium). Cei care vor sa utilizeze aceste materiale sunt rugati sa ceara voie si sa mentioneze evenimentul de la care provin.

Nota: In cazul in care organizarea concursului este impiedicata de evenimente de forta majora, si/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul isi rezerva dreptul de a decide, dupa caz, amanarea/ oprirea/ prelungirea concursului sau modificarea traseului.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment prezentul regulament, de cate ori este necesar si fara nici o notificare prealabila. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de Internet a concursului Arad CX Cup.

Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la Arad CX Cup astfel, implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Asociatia Euromdeiu in scopul desfasurarii Concursului.

Mentionam ca datele personale inscrise in formular NU vor fi instrainate si nici folosite in alte scopuri, decat pentru verificarea corectitudinii incadrarii in categoria de participare si pentru informarea utila a concurentilor.

Organizator, Asociatia Euromediu

EVENIMENTE CE URMEAZĂ ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ

Euromediu este rezultatul dorintei noastre de a face ceva pentru comunitate. Astfel, ne-am implicat in organizare de evenimente sportive, plantari de copaci, instruirea celor mici in reguli de trafic rutier si ecologie. O parte din proiectele noastre sunt repetitive, altele sunt doar cu o editie. Oricum ar fi, investim in ele toata dorinta noastra de mai bine.