<span>Arad</span> – Timisoara la pas

Arad – Timisoara la pas

Arad
10 July 2020
14 July 2020

Vezi concurenţii înscrişi

Prin inscrierea la concurs, participantii confirma ca au citit si se obliga sa respecte prezentul regulament!

Arad – Timisoara la pas este un eveniment aflat la a doua editie, pornit din dorinta de a lega cele doua orase ale Banatului printr-un lant de pasi, promovand turismul sportiv, miscarea si un stil de viata sanatos prin mersul pe jos.

Anul acesta datorita situatiei date de starea de alerta, am decis sa organizam evenimentul fara intalnirea la zona de start cu toti participantii, ci fiecare individual sau cu prietenii, kilometrii find contabilizati pe aplicatia fiecarui participant in parte, mai apoi inregistrati prin link-ul furnizat mai jos, astfel alcatuindu-se un clasament virtual. Nu este necesar ca participatii sa parcurga traseul mentionat, e suficient sa faca dovada parcurgerii numarului de kilometrii in limita de timp, pe orice traseu.

La final am pregatit si o medalie de finisher pe care o vor primi toti cei care vor finaliza in timpul stabilit, proba la care s-au inscris.

Formular de înscriere

http://euro-mediu.ro/

Formular pentru înregistrarea kilometrilor parcurși

https://forms.gle/xqUUvJSz2rwzPiij8

 

Bine de stiut

ORGANIZATORUL CONCURSULUI:

Organizatorul cevenimentului ”Arad – Timisoara la Pas” este Asociatia Euromediu - contact@euro-mediu.ro

Anul acesta, pe langa probele de 50 km, vom avea si probe mai lungi, de 100km respectiv 200km.

 

TRASEELE CONCURSULUI:

Nu exista un traseu sau o harta prestabilita. Fiecare poate parcurge distanta pe ce traseu doreste. Poate fi traseul propriu zis de la Arad la Timisoara sau poate fi la padure, acasa pe banda sau pe stadion.

 Insa pentru a experimenta cu adevarat Aventura Arad – Timisoara la pas, va recomandam unul dintre cele doua trasee spre Timisoara, precizand ca al doilea este putin mai lung:

 1. Traseu I:

Arad – Sagu – Vinga – Ortisoara – Cornesti - Timisoara

 1. Traseu II:

Arad – Fantanele – Zabrani – Masloc – Pischia – Giarmata - Timisoara

 

VARSTA MINIMA:

Varsta minima pentru participarea la ”Arad – Timisoara la Pas” este de 14 ani,minorii fiind OBLIGATORIU insotiti de un parinte sau tutore care isi va da acordul scris pentru participarea juniorului. 

 

1. PROBA 50 km

Varsta minima este 14 ani impliniti in 2020!

  

2. PROBA 100 km

Varsta minima este 18 ani impliniti in 2020!

 

3. PROBA 200 km

Varsta minima este 18 ani impliniti in 2020! 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

Tricou sau obiect vestimentar fluorescent sau reflectorizant

RECOMANDARI:

Bidon sau bidoane cu apa;
Ochelari de protectie/soare (pentru protectia impotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului);
Pelerina de ploaie;
Fluier pentru “catei jucausi”;
Telefon mobil protejat de umezeala pastrat intr-o husa/punga.
Este interzisa folosirea de catre concurenti a sistemelor audio cu casti in ambele urechi; fiecare participant trebuie sa fie atent la trafic si la ceilalti concurenti.

PROCESUL DE INSCRIERE:

Inscrierea se face:

 • online, completand formularul de pe: www.euro-mediu.ro, pana in 06.07.2020, ora 12:00!

Contorizarea kilometrilor se face:

 • Pentru fiecare activitate, furnizezi distanța parcursă utilizând acest formular
 • mai apoi pentru prezentarea dovezii care atesta distanta parcursa, se va trimite un email cu poza/captura de ecran/link aplicatie la adresa de email galis.ruben@gmail.com
 • concurentii care sunt inscrisi la probele mai lungi, vor inregistra distanta la finalul fiecarei zile

Detalii pentru plata taxei de participare prin transfer bancar:

 • Suma: 50 RON
 • Beneficiar: Asociatia Euromediu
 • Banca: Unicredit Bank Arad
 • IBAN (contul în RON nr.) RO16 BACX 0000 0010 3299 6000
 • la detalii de plată menționați: „taxă participare Arad-Timisoara la Pas!”și numele persoanei în clar (dacă acesta nu rezultă din numele Ordonatorului plății)

ATENTIE! Prin persoana inscrisa online se intelege acea persoana care s-a inregistrat corect cu toate informatiile complete si implicit care a achitat taxa de participare pina in data de 06.07.2020. Inscrierile on-line fara taxa achitata sau cu informatii incomplete nu vor fi luate in considerare!

Taxa de participare include cheltuielile de producție și expediere prin poștă a medaliei.

Harta detaliată a traseului

Nu exista un traseu sau o harta prestabilita. Fiecare poate parcurge distanta pe ce traseu doreste. Poate fi traseul propriu zis de la Arad la Timisoara sau poate fi la padure, acasa pe banda sau pe stadion.

 In caz de neparticipare, taxa nu se returneaza!

 

STARTUL SI SOSIREA:

Startul va avea loc vineri, 10 iulie 2020, ora 07:00

Sosirea sau incheierea evenimentului va avea loc marti 14 iulie 2020, ora 06:59

Ai la dispoziție 12 ore, pentru a-ți acumula cei 50 de kilometri pe care îi parcurgi în viața reală și a progresa pe harta virtuală de la Start până la Finish.

De asemenea poti opta si pentru proba dus – intors de 100km in 48h sau proba de 200km in 96h.

Cei de la probele de 50km si 100km pot lua startul in orcare din zile cu conditia ca parcurgerea distantei sa se faca in intervalul de timp afferent fiecarei probe.

RESPONSABILITATILE ORGANIZATORULUI:

- asigura platforma de inscriere si de inregistrare a kilometrilor
- sistematizarea si verificarea kilomnetrilor inregistrati

- livrarea prin curier a medaliei de finisher tuturor participantilor care au finalizat traseul in timpul limita

RESPONSABILITATILE PARTICIPANTULUI

- participantii vor purta OBLIGATORIU imbracaminte fluorescenta si/sau reflectorizanta, pe toata durata parcurgerii traseului.

- alergarea pe sosele se va face tot timpul pe partea stanga a drumului, cu fata la trafic!

- pe tot parcursul traseului alergatorii se vor asigura in trafic la traversarea drumurilor, schimbarea directiei, a benzii si pe tot parcursul vor fi atenti la cocnurentii de la probele de ciclism cu care se vor intalni pe traseu, avand obligatia de a le facilita acestora trecerea.

- este interzisa folosirea sistemelor audio cu casti in ambele urechi; fiecare participant trebuie sa fie atent la trafic si la ceilalti.

- fiecare participant este responsabil pentru modul in care se comporta in trafic, fiind direct responsabil pentru respectarea sau nerespectarea legislatiei rutiere.

- toti participantii la eveniment o fac pe proprie raspundere, mai ales ca evenimentul nu are un traseu obligatoriu, participantii avand posibilitatea de a-si alege ruta pe care o doresc

- participantii care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri organizatorului;

- participantii trebuie sa cunoasca regulamentul, sa tina cont de informatiile anuntate de organizatori, chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament;

- in cazul constatarii unui accident, participantii sunt obligati sa sune la  numarul de urgente 112;

- participantii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator;

CONDITII CE ATRAG DESCALIFICAREA:

Neparcurgerea distantei in intervalul de timp alocat probei la care s-a inscris
Nerespectarea regulilor de circulatie rutiera.
Comportamentul lipsit de Fair Play si limbaj trivial fata de concurenti, organizatori sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.).
Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).
Folosirea de biciclete care au orice forma de propulsie sau potentare, alta decat forta picioarelor concurentului, aceasta din urma fiind singura modalitate de propulsie acceptata.

Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.

Acest eveniment nu este un concurs

Acest eveniment nu este un concurs! La fel cum am precizat si anul trecut, acest eveniment este destinat tuturor celor care vor sa faca miscare. Drept urmare nu se vor da premii pentru cei care termina in cel mai scurt timp. Vor fi premiati doar cei care termina proba la care s-au inscris in timpul limita. Nu ne dorim sa ne laudam cu calitatile noastre ci ne dorim sa-I motivam si pe ceilalti sa-si depaseasca limitele, sa faca miscare sis a accepte noi provocari si aventuri. Fiind vorba despre sport ne asteptam ca fiecare sa fie sincer in declararea kilometrilor, neavand sens sa raportam ceea ce nu am parcurs pentru ca satisfactia nu va fi aceeasi. Asadar va dorim mult spor(t) si cat mai multi kilometrii parcursi pentru o viata mai sanatoasa, nu pentru glorie si faima.

 

DREPTURI DE AUTOR:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune catre partenerii ai evenimentului, orice material fotografic, video si audio cu concurentii “Arad – Timisoara la Pas”, din timpul desfasurarii acestui eveniment. Cei care vor sa utilizeze aceste materiale trebuie sa ceara voie si sa mentioneze evenimentul de la care provin.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment prezentul regulament, de cate ori este necesar si fara nici o notificare prealabila. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de Internet a concursului.

Prin inscrierea la eveniment participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Asociatia Euromediu in scopul desfasurarii Evenimentului.

Mentionam ca datele personale inscrise in formular NU vor fi instrainate si nici folosite in alte scopuri, decat pentru verificarea corectitudinii incadrarii in categoria de participare si pentru informarea utila a concurentilor.

Medalia acordată finisherilor

Va consta din logo-ul evenimentului si va fi personalizata cu proba la care ati participat. Medalia nu poate fi castigate in niciun alt fel decat prin terminarea treseului ales, nu va fi comercializata.

 

Organizator, Asociatia Euromediu

EVENIMENTE CE URMEAZĂ ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ

Euromediu este rezultatul dorintei noastre de a face ceva pentru comunitate. Astfel, ne-am implicat in organizare de evenimente sportive, plantari de copaci, instruirea celor mici in reguli de trafic rutier si ecologie. O parte din proiectele noastre sunt repetitive, altele sunt doar cu o editie. Oricum ar fi, investim in ele toata dorinta noastra de mai bine.