<span>Ziridava</span> Road Race editia II

Ziridava Road Race editia II

Arad - Zabrani - Chesint - Neudorf - Lipova
14 April 2019

Vezi concurenţii înscrişi

Concurs ciclism si nu numai pe ruta Arad - Zabrani - Chesint - Neudorf - Lipova

Bine de stiut

Prin inscrierea la concurs, participantii confirma ca au citit si se obliga sa respecte prezentul regulament!

Ziridava a fost o cetate dacică. Se crede că cetatea Ziridava se afla pe teritoriul județului Arad. Enumerând orașele Daciei, geograful grec Ptolemeu (Claudius Ptolaemeus), în lucrarea sa "Geographia" menționează localitatea Ziridava în extremul vest al Daciei. Se pare ca cetatea inca exista in secolul I e.n.

In functie de diversele izvoare si interpretari, Ziridava ar fi putut fi pe una din actualele amplasari a localitatii Cladova, Pecica, Cenad, Zarand sau chiar Arad.

Organizatorul concursului:

Organizatorul concursului ”Ziridava Road Race” este Asociatia Euromediu - contact@euro-mediu.ro

Traseul concursului:

Ziridava Road Race” este un concurs de ciclism de sosea. Concursul se desfasoara cu plecare din Municipiul Arad, cartier Sannicolau Mic, strada Steagului nr. 34, judetul Arad catre localitatea Zabrani, traverseaza localitatea pana la Chesint, iar de acolo parcurge traseul spre Neudorf pana la intersectia cu drumul principal (DJ 682), unde vireaza la dreapta spre Lipova. Aici se va efectua o bucla, iar concurentii se intorc spre Zabrani si mai departe catre Arad. Sosirea va fi in acelasi punct cu plecarea. Traseul are o lungime de cca 50 km si este exclusiv pe asfalt. In punctul cel mai indepartat al traseului, concurentii au obligatia de a trece peste covorul de verificare.

Concursul se desfasoara in conditii de trafic rutier normal! Concurentii se obliga sa respecte regulile de trafic rutier conform legislatiei in vigoare. Incalcarea regulamentului rutier in timpul concursului atrage descalificarea!

Organizatorul va asigura voluntari insotitori pe motociclete, deschizator de drum pentru primul pluton si voluntari in intersectiile principale. De asemenea, pe traseu vor exista patrule ale Politiei. Totusi, fiecare concurent este obligat sa se asigure, sa semnalizeze schimbarea directie si sa respecte fiecare prevedere a legislatiei rutiere, fiind direct raspunzator pentru siguranta proprie si a celor din jur.

Varsta minima:

Varsta minima pentru participarea la ”Ziridava Road Race” este de 14 ani, insotiti de un parinte sau tutore care isi va da acordul scris pentru participarea juniorului.

Categorii:

Pot participa atat sportivii licentiati, cat si cei fara licenta. Vor exista 2 categorii de concurs:

1. CURSIERE

subcategorii de varsta:

- JUNIORI 14-17 ani,
- TINERI 18-29 ani,
- ADULTI 30-39 ani,
- SENIORI 40-49 ani,
- VETERANI 50+ ani.

Fiecare din categoriile de mai sus au “masculin” si “feminin”.
Concurentii inscrisi la CURSIERE pot participa doar folosind biciclete specifice probei (cursiere, ciclocros, gravel). Obligatoriu fiecare bicicleta participanta la aceasta proba va avea ghidon de cursiera!

2. OPEN

(fara subcategorii de varsta), masculin si feminin. Participantii la Open NU POT FOLOSI BICICLETELE din categoria de mai sus si nici biciclete cu tractiune de alta natura decat forta picioarelor concurentului. Bicicletele permise la Open sunt: Mountain Bike, Trekking, City Bike, Fat Bike, Cruiser, Recumbent si orice alta tip de bicicleta, cu exceptia celor din prima categorie.

Echipament Obligatoriu:

Casca de ciclism este OBLIGATORIE, atat in timpul competitiei cat si in timpul antrenamentelor.
Este interzisa decuparea/gaurirea/indoirea excesiva a cipului sau numarului de concurs
Toate bicicletele folosite trebuie propulsate doar prin forta umana. Orice alt mijloc de propulsie/potentare folosit duce la descalificare.
Cipul de cronometrare sa fie purtat/amplasat in stricta concordanta cu instructiunile organizatorilor.

Recomandari:

Bidon sau bidoane cu apa (de preferat sa fie pus la indemana in suportul/suportii de la bicicleta);
Ochelari de protectie/soare (pentru protectia impotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului).
Pompa, camera de schimb, petice pentru pana si leviere.
O ureche de schimbator potrivita nu strica niciodata.
Telefon mobil protejat de umezeala pastrat intr-o husa/punga.
Este interzisa folosirea de catre concurenti a sistemelor audio cu casti in ambele urechi; fiecare participant trebuie sa fie atent la trafic si la ceilalti concurenti.

Procesul de inscriere:

Taxa de inscriere este 50 lei! Inscrierea se poate face online, completand formularul de pe: www.ziridavarace.ro

Taxa se achita la ridicarea pachetului de start, in ziua concursului.
Concurentii inscrisi online pana la data de 09.04.2019, orele 24.00, beneficiaza de tricou in pachetul de start pe marimea aleasa in formularul completat online.

Inscrierea poate fi facuta si la fata locului, in ziua desfasurarii cursei, pana cu o ora inainte de start.
Cei inscrisi ulterior la fata locului vor beneficia de acesta in functie de stocul ramas si marimile ramase.
Toti concurentii primesc masa calda dupa concurs!

Startul:

Startul competitiei se va da duminica, 14 aprilie 2019.
Ora 11:00 – CURSIERE – toate subcategoriile (masculin si feminin).
Ora 11:15 – OPEN – masculin si feminin.
Premiere 14:30 – 15:00.

Responsabilitatile Organizatorului:

- asigura traseul de concurs marcat corespunzator;
- asigura puncte de rehidratare si verificare;
- asigura plasarea punctelor de control pe parcursul traseului si respectarea ordinii de sosire a concurentilor la acestea;
- asigura siguranta la start si finish, prin paza si suport medical;
- asigura efectuarea sedintei tehnice inaintea concursului;

In conditii meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/amanarea/anularea competitiei sau modificarea traseului.

Nota: Organizatorul este exonerat de raspundere daca in timpul cursei publicul sau concurentii deterioreaza marcajele de ghidare. Participantii vor cunoaste traseul de parcurs si fara ghidaje sau alte instructiuni.

Responsabilitatile Participantului:

- toti concurentii participa la competitie pe proprie raspundere, fiind constienti ca concursul se desfasoara in conditii de trafic rutier normal;
- fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile organizatorilor de traseu si se angajeaza sa respecte legislatia rutiera in vigoare;
- concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala (bicicleta, alte echipamente) participa pe propria raspundere si renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri;
- concurentii trebuie sa cunoasca regulamentul, sa tina cont de informatiile anuntate de organizatori, chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament;
- in cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control sau sa sune la numarul de urgente afisat pe numarul de concurs sau la 112;
- concurentii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator;
- concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, animale sau cetateni ajunsi intamplator pe traseu.

Conditii ce atrag descalificarea:

Neparcurgerea traseului in intregime sau scurtarea lui.
Participarea cu alt tip de bicicleta decat cele admise in categorie.
Nerespectarea regulilor de circulatie rutiera.
Ignorarea – voluntara sau nu – a indicatiilor date de escorta de pe traseu (motociclisti sau pichete fixe).
Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului.
Comportamentul lipsit de Fair Play si limbaj trivial fata de concurenti, organizatori sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.).
Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).
Folosirea de biciclete care au orice forma de propulsie sau potentare, alta decat forta picioarelor concurentului, aceasta din urma fiind singura modalitate de propulsie acceptata.
Schimbarea numarului de concurs.
Deteriorarea prin indoire, rupere, taiere, gaurire, rasucire sau alte modalitati a cip-ului de concurs sau montarea lui in alte pozitii decat cele indicate de organizator.

!!!Abandonarea ambalajelor sau altor deseuri pe traseu. Acestea pot fi lasate doar in punctele de alimentare si in zona de sosire.

Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.

Drepturi de autor:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune catre partenerii ai concursului, orice material fotografic, video si audio cu concurentii “Ziridava Road Race”, din timpul desfasurarii acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish si premierele la podium). Cei care vor sa utilizeze aceste materiale trebuie sa ceara voie si sa mentioneze evenimentul de la care provin.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment prezentul regulament, de cate ori este necesar si fara nici o notificare prealabila. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de Internet a concursului Arad CX Cup.

Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Asociatia Euromediu in scopul desfasurarii Concursului.

Mentionam ca datele personale inscrise in formular NU vor fi instrainate si nici folosite in alte scopuri, decat pentru verificarea corectitudinii incadrarii in categoria de participare si pentru informarea utila a concurentilor.

Organizator, Asociatia Euromediu

EVENIMENTE CE URMEAZĂ ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ

Euromediu este rezultatul dorintei noastre de a face ceva pentru comunitate. Astfel, ne-am implicat in organizare de evenimente sportive, plantari de copaci, instruirea celor mici in reguli de trafic rutier si ecologie. O parte din proiectele noastre sunt repetitive, altele sunt doar cu o editie. Oricum ar fi, investim in ele toata dorinta noastra de mai bine.