Ziridava Road Race III

Înregistrare la COPII 6 KM

Ziridava Road Race III

Asociatiei Euromediu colecteaza date cu caracter personal in vederea inscrierii tale la competitii sportive. Datele necesare inscrierii sunt pastrate 2 luni de la data finalizarii competitiei. Date cum ar fi nume, prenume, email, data nasterii, numar de telefon sunt de asemena stocate in profilul personal. Poti sterge oricand datele din profil accesand sectiunea corespunzatoare din contul tau. Pentru stergea completa a contului este suficient sa ne dai un email pe info@euro-mediu.ro

Datele cu caracter personal sunt de asemenea furnizate organizatorului competitiei pentru a realiza clasamentele. Adresa de email nu este furnizata niciunei alte parti in vederea marketingului direct sau in alte scopuri.

Entitatile care proceseaza date cu caracter personal sunt:
Asociatia Euromediu, C.U.I./C.I.F.: 24924408, Registru Special nr: 102/08.12.2008

Prin inscrierea la concurs, participantii confirma ca au citit si se obliga sa respecte prezentul regulament!

Ziridava a fost o cetate dacică. Se crede că cetatea Ziridava se afla pe teritoriul județului Arad. Enumerând orașele Daciei, geograful grec Ptolemeu (Claudius Ptolaemeus), în lucrarea sa "Geographia" menționează localitatea Ziridava în extremul vest al Daciei. Se pare ca cetatea inca exista in secolul I e.n.

In functie de diversele izvoare si interpretari, Ziridava ar fi putut fi pe una din actualele amplasari a localitatii Cladova, Pecica, Cenad, Zarand sau chiar Arad.

Organizatorul concursului:

Organizatorul concursului ”Ziridava Road Race” este Asociatia Euromediu - contact@euro-mediu.ro

Anul acesta, pe langa probele de ciclism, vom avea si  ALERGARE, in afara concursului. Vezi detalii mai jos!

 

Traseele concursului CICLISM:

 

Ziridava Road Race” este un concurs de ciclism de sosea fond si are 3 probe: CURSIERE 100 km (doar cursiere), OPEN 55 km (alte tipuri de biciclete) si  COPII 6 km.

Proba CURSIERE 100 km se desfasoara cu plecare din fata Primariei Municipiul Arad, judetul Arad catre localitatea Zabrani, vireaza stanga prin localitate pe DJ682 pana dupa iesire, iar la intersectia cu DJ691 se inscriu pe acesta spre Alios, parcurge localitatile Masloc, de unde vireza stanga pe DJ 691A, prin Remetea Mica, pana la Charlottenburg, singurul sat circular din Romania si nu numai. Plutoanele vor ocoli satul si se vor intoarce pe acelasi traseu la Arad, cartier Sannicolau Mic, strada Steagului nr. 34. Traseul are o lungime de cca 100 km si este exclusiv pe asfalt. In punctul cel mai indepartat al traseului, concurentii au obligatia de a trece peste covorul de verificare.

 

Proba OPEN 55 km se desfasoara cu plecare din fata Primariei Municipiul Arad catre localitatea Zabrani, vireaza stanga pe DJ 682 pana la intersectia cu DJ 691, vireaza dreapta pe aceasta artera, parcurge Centura ocolitoare a localitatii, la intersectia cu DJ 682N vireaza dreapta pe acesta pana la intersectia cu drumul principal (DJ 682) in Zabrani, urmand apoi traseul spre Arad. Sosirea va fi in Arad, cartier Sannicolau Mic, strada Steagului nr. 34. Traseul are o lungime de cca 55 km si este exclusiv pe asfalt. In punctul cel mai indepartat al traseului, concurentii au obligatia de a trece prin punctul de verificare.

 

Proba COPII 6 km se desfasoara cu plecare din fata Primariei Municipiul Arad si parcurge Bdul Decebal, str. Nicolae Balcescu, trece Podul Decebal, parcurge strazile Eugen Popa, Redutei, Pompei, Nicolaus Lenau, ajungand la finish, pe strada Steagului la nr. 34.

 

Concursul se desfasoara in conditii de trafic rutier normal! Concurentii se obliga sa respecte regulile de trafic rutier conform legislatiei in vigoare. Incalcarea regulamentului rutier in timpul concursului atrage descalificarea!

Organizatorul va asigura voluntari insotitori pe motociclete, deschizator de drum pentru primul pluton si voluntari in intersectiile principale. De asemenea, pe traseu vor exista patrule ale Politiei. Totusi, fiecare concurent este obligat sa se asigure, sa semnalizeze schimbarea directie si sa respecte fiecare prevedere a legislatiei rutiere, fiind direct raspunzator pentru siguranta proprie si a celor din jur.

 

Varsta minima:

Varsta minima pentru participarea la ”Ziridava Road Race” este de 8 ani, in limita categoriilor, minorii insotiti de un parinte sau tutore care isi va da acordul scris pentru participarea juniorului.

Verifica daca te incadrezi ca varsta, vezi mai jos!

 

Categorii:

Pot participa atat sportivii licentiati, cat si cei fara licenta. Vor exista 3 probe de concurs:

 

1. PROBA CURSIERE

Varsta minima este 15 ani impliniti in 2020!

 

A. LICENTIATI FRC ca PROFESIONISTI - subcategorii de varsta, conform Regulament Tehnic FRC:

- CADETI: 15-16 ani;

- JUNIORI: 17-18 ani,

- UNDER 23: 19-22 ani,

- ELITE: 23+

- MASTER: 30+ (la solicitarea sportivului).

 

B. AMATORI subcategorii de varsta:

Varsta minima este 15 ani impliniti in 2020!

Aceasta categorie INCLUDE SI AMATORII LICENTIATI FRC!

- JUNIORI 15-17 ani,

- TINERI 18-29 ani,

- ADULTI 30-39 ani,

- SENIORI 40-49 ani,

- VETERANI 50+ ani.

 

Fiecare din categoriile de mai sus au “masculin” si “feminin”.
Concurentii inscrisi la CURSIERE pot participa doar folosind biciclete specifice probei (cursiere, ciclocros, gravel). Obligatoriu fiecare bicicleta participanta la aceasta proba va avea ghidon de cursiera!

 

2. PROBA OPEN 55 km

Varsta minima este 12 ani impliniti in 2020!

Se premiaza doar masculin si feminin (fara subcategorii de varsta), dar se vor evidentia si clasamentele pe categorii de varsta similare cu cele de la Cursiere Amatori.

Participantii la Open NU POT FOLOSI BICICLETELE din categoria de mai sus si nici biciclete cu tractiune de alta natura decat forta picioarelor concurentului. Bicicletele permise la Open sunt: Mountain Bike, Trekking, City Bike, Fat Bike, Cruiser, Recumbent si orice alta tip de bicicleta, cu exceptia celor din prima categorie.

Exceptie: copii cu varsta intre 12 si 14 ani inclusiv, au permisiunea de a participa folosind cursiera!

 

3. PROBA COPII (8-14 ani)

Varsta minima este 8 ani si maxima 14 ani impliniti in 2020!

Se premiaza clasamentele pe categorii de varsta (8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani), masculin si feminin.

 

Echipament Obligatoriu:

Casca de ciclism este OBLIGATORIE, atat in timpul competitiei cat si in timpul antrenamentelor.
Este interzisa decuparea/gaurirea/indoirea excesiva a cipului sau numarului de concurs
Toate bicicletele folosite trebuie propulsate doar prin forta umana. Orice alt mijloc de propulsie/potentare folosit duce la descalificare.
Cipul de cronometrare sa fie purtat/amplasat fixat pe tija de sa, folosindu-se accesoriile oferite de organizator.

Recomandari:

Bidon sau bidoane cu apa (de preferat sa fie pus la indemana in suportul/suportii de la bicicleta);
Ochelari de protectie/soare (pentru protectia impotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului).
Pompa, camera de schimb, petice pentru pana si leviere.
O ureche de schimbator potrivita nu strica niciodata.
Telefon mobil protejat de umezeala pastrat intr-o husa/punga.
Este interzisa folosirea de catre concurenti a sistemelor audio cu casti in ambele urechi; fiecare participant trebuie sa fie atent la trafic si la ceilalti concurenti.

PROCESUL DE INSCRIERE:

Inscrierea se face:

  • online, completand formularul de pe: www.ziridavarace.ro, pana in 04.04.2020, ora 12:00!
  • in 11 aprilie, in zona STARTULUI, intre orele 18:00 si 21:00.
  •  in ziua concursului, la SOSIRE pentru CICLISTI intre orele 9:00 si 10:30 si la START intre orele 8:30 si 9:30.pentru ALERGATORI, 

TAXA de participare se achita de catre ciclisti dupa cum urmeaza:

- in contul bancar - 50 lei - in contul RO16 BACX 0000 0010 3299 6000 - Asociatia Euromediu - deschis la Unicredit Bank Arad, pana cel mai tarziu in 04.04.2020. Se va mentiona: numele concurentului sau concurentilor pentru care se achita si Ziridava Road Race.

Atentie! inscrierile on-line fara taxa achitata sau cu informatii incomplete nu vor fi luate in considerare.

sau

- in ziua concursului - 100 lei, in numerar.

JUNIORII (minorii) NU ACHITA TAXA, dar pentru a primi pachet de start trebuie sa se inscrie on-line in termen.

ATENTIE! Concurentii inscrisi online pana la data de 04.04.2020, orele 12.00, beneficiaza de pachet de start. Cei inscrisi ulterior, la fata locului, vor beneficia de acesta in functie de stocul ramas, daca va exista. Toti concurentii primesc masa calda dupa concurs!

ATENTIE! Prin persoana inscrisa on line se intelege acea persoana care s-a inregistrat corect cu toate informatiile complete si implicit care a achitat taxa de participare pina in data de 04.04.2020. Inscrierile on-line fara taxa achitata sau cu informatii incomplete nu vor fi luate in considerare!

In caz de neparticipare, taxa nu se returneaza!

 

ALERGARE:

STARTUL  se va da (pentru toate etapele) duminica 12 aprilie, ORA 10:00, din fata Primariei Arad.

TRASEELE de alergare nu sunt concursuri, ci antrenamente! Participantii vor primi numar de concurs si vor fi inscrisi doar din ratiuni de evidenta. Alergarea este un antrenament, o tura de placere si un experiment organizatoric, nu un concurs.

Participantii au obligatia de a se inscrie fie online, fie personal cu o zi inaintea evenimentului la punctul de inscriere, fie in dimineata concursului, la zona de start.

NU SE PLATESTE TAXA de catre alergatori. Nu se primeste pachet de start, ci doar numar de participare.

Alergatorii au acces gratuit la punctele de hidratare (Sannicolau Mic, str. Steagului 34 si intrarea in localitatea Zabrani).

RECOMANDARI:

- fiecare participant la turele de alergare sa aiba asupra sa un strict necesar de apa, energizante, bani (in localitatile de pe traseu exista magazine de unde se poate cumpara apa, energizante, etc), echipament adecvat fluorescent/reflectorizant obligatoriu, protectie corespunzatoare conditiilor meteo, telefon mobil.

- distanta intre punctele de hidratare este de peste 15 km, la unul din ele ajung doar traseele de 43 si 52 km. Calculati-va consumul si luati-va la voi cele necesare sau macar bani, pentru ca pe drum aveti magazine de unde va puteti reaproviziona.

- TRASEU 15 km - parcurge str. A.D. Xenopol, urca pe Malul Muresului pana la Podul Decebal pe care il traverseaza, se deplaseaza pe trotuarul stang al strazii Eugen Popa, traverseaza pe langa sensul giratoriu de la intersectia cu strazile Cetatii si Radu de la Afumati, pe care o va parcurge pana la intersectia cu strada Troiei pe care o traverseaza pe pista de biciclete, dupa care va parcurge respectiva pista pana la intersectia acesteia cu strada Nicolae Lenau, la intrarea in Sannicolau Mic. De aici, alergatorii vor alerga pe partea stanga a carosabilului pana la urmatoarea intersectie (cu strada Clopotului), unde vor urca din nou pe pista de biciclete pana la sensul giratoriu de la intersectia cu strada Steagului, unde vor vira spre stanga. De aici, participantii vor alerga pe partea stanga a carosabilului pana in umatoarea localitate - Fintinele, la intersectia DJ 682 cu DJ 682A (spre Tisa Noua). Din acel punct, alergatorii se vor intoarce pana la sosire, pe strada Steagului, in Sannicolau Mic, alergand tot timpul pe partea stanga a carosabilului, iar de la intrarea in Sannicolau Mic, pe pista de biciclete, pana in zona sosirii.

- TRASEU 27 KM - parcurge str. A.D. Xenopol, urca pe Malul Muresului pana la Podul Decebal pe care il traverseaza, se deplaseaza pe trotuarul stang al strazii Eugen Popa, traverseaza pe langa sensul giratoriu de la intersectia cu strazile Cetatii si Radu de la Afumati, pe care o va parcurge pana la intersectia cu strada Troiei pe care o traverseaza pe pista de biciclete, dupa care va parcurge respectiva pista pana la intersectia acesteia cu strada Nicolae Lenau, la intrarea in Sannicolau Mic. De aici, alergatorii vor alerga pe partea stanga a carosabilului pana la urmatoarea intersectie (cu strada Clopotului), unde vor urca din nou pe pista de biciclete pana la sensul giratoriu de la intersectia cu strada Steagului, unde vor vira spre stanga. De aici, participantii vor alerga pe partea stanga a carosabilului prin Fintinele pana in  localitatea Frumuseni, in fata Primariei (exista o parcare mare, betonata, pe partea dreapta, in fata cladirii). Din acel punct, alergatorii se vor intoarce pana la sosire, pe strada Steagului, in Sannicolau Mic, alergand tot timpul pe partea stanga a carosabilului, iar de la intrarea in Sannicolau Mic, pe pista de biciclete, pana in zona sosirii.

- TRASEU 43 KM - parcurge str. A.D. Xenopol, urca pe Malul Muresului pana la Podul Decebal pe care il traverseaza, se deplaseaza pe trotuarul stang al strazii Eugen Popa, traverseaza pe langa sensul giratoriu de la intersectia cu strazile Cetatii si Radu de la Afumati, pe care o va parcurge pana la intersectia cu strada Troiei pe care o traverseaza pe pista de biciclete, dupa care va parcurge respectiva pista pana la intersectia acesteia cu strada Nicolae Lenau, la intrarea in Sannicolau Mic. De aici, alergatorii vor alerga pe partea stanga a carosabilului pana la urmatoarea intersectie (cu strada Clopotului), unde vor urca din nou pe pista de biciclete pana la sensul giratoriu de la intersectia cu strada Steagului, unde vor vira spre stanga. De aici, participantii vor alerga pe partea stanga a carosabilului prin Fintinele, Frumuseni, Alunis, pana la intrarea in localitatea Zabrani, in drept cu semnul de intrare in localitate (la punctul de hidratare). Din acel punct, alergatorii se vor intoarce pana la sosire, pe strada Steagului, in Sannicolau Mic, alergand tot timpul pe partea stanga a carosabilului, iar de la intrarea in Sannicolau Mic, pe pista de biciclete, pana in zona sosirii.

- TRASEU 52 KM - parcurge str. A.D. Xenopol, urca pe Malul Muresului pana la Podul Decebal pe care il traverseaza, se deplaseaza pe trotuarul stang al strazii Eugen Popa, traverseaza pe langa sensul giratoriu de la intersectia cu strazile Cetatii si Radu de la Afumati, pe care o va parcurge pana la intersectia cu strada Troiei pe care o traverseaza pe pista de biciclete, dupa care va parcurge respectiva pista pana la intersectia acesteia cu strada Nicolae Lenau, la intrarea in Sannicolau Mic. De aici, alergatorii vor alerga pe partea stanga a carosabilului pana la urmatoarea intersectie (cu strada Clopotului), unde vor urca din nou pe pista de biciclete pana la sensul giratoriu de la intersectia cu strada Steagului, unde vor vira spre stanga. De aici, participantii vor alerga pe partea stanga a carosabilului prin Fintinele, Frumuseni, Alunis, pana la Zabrani, vireaza stanga pe DJ 682 pana la intersectia cu DJ 691 (dupa iesirea din Zabrani spre Lipova), vireaza dreapta pe aceasta artera, parcurge Centura ocolitoare a localitatii, la intersectia cu DJ 682N vireaza dreapta pe acesta pana la intersectia cu drumul principal (DJ 682) in Zabrani, unde vireaza spre stanga urmand apoi traseul spre Arad, alergand tot timpul pe partea stanga a carosabilului, iar de la intrarea in Sannicolau Mic, pe pista de biciclete, pana in zona sosirii.

 

Startul si sosirea:

Startul festiv la ciclism se va da duminica, 12 aprilie 2020, ora 11:00, din fata Primariei ARAD, pentru toate categoriile, in ordinea specificata de organizator (CURSIERE, OPEN, COPII). Convoiul va pleca in mars controlat pana la locul startului tehnic. Cursa COPII va parcurge acest traseu in regim de concurs!

Startul tehnic la ciclism se va da imediat dupa inscrierea convoiului pe strada Steagului, dupa trecerea de zona de sosire, in 2 transe: primii pleaca concurentii inscrisi la CURSIERE 100 km, ulterior pleaca OPEN 55 km. Semnalul de start va fi dat de masina deschizatoare de drum.

Startul alergatorilor se va da duminica, 12 aprilie 2020, ora 10:00, din fata Primariei ARAD, pentru toate etapele.

Sosirea este pe strada Steagului nr. 34, Arad, in zona startului tehnic, pentru toti participantii.

Premiere 15:30 – 16:00.

Responsabilitatile Organizatorului:

- asigura traseul de concurs marcat corespunzator;
- asigura puncte de rehidratare si verificare;
- asigura plasarea punctelor de control pe parcursul traseului si respectarea ordinii de sosire a concurentilor la acestea;
- asigura siguranta la start si finish, prin paza si suport medical;
- asigura efectuarea sedintei tehnice inaintea concursului;

In conditii meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/amanarea/anularea competitiei sau modificarea traseului.

Nota: Organizatorul este exonerat de raspundere daca in timpul cursei publicul sau concurentii deterioreaza marcajele de ghidare. Participantii vor cunoaste traseul de parcurs si fara ghidaje sau alte instructiuni.

Responsabilitatile Participantului - ciclism:

- toti concurentii participa la competitie pe proprie raspundere, fiind constienti ca concursul se desfasoara in conditii de trafic rutier normal;
- fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile organizatorilor de traseu si se angajeaza sa respecte legislatia rutiera in vigoare;
- concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala (bicicleta, alte echipamente) participa pe propria raspundere si renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri;
- concurentii trebuie sa cunoasca regulamentul, sa tina cont de informatiile anuntate de organizatori, chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament;
- in cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control sau sa sune la numarul de urgente afisat pe numarul de concurs sau la 112;
- concurentii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator;
- concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, animale sau cetateni ajunsi intamplator pe traseu.

 

Responsabilitatile Participantului - alergare:

- participantii vor purta OBLIGATORIU imbracaminte fluorescenta si/sau reflectorizanta, pe toata durata parcurgerii traseului.

- alergarea pe sosele se va face tot timpul pe partea stanga a drumului, cu fata la trafic!

- pe tot parcursul traseului alergatorii se vor asigura in trafic la traversarea drumurilor, schimbarea directiei, a benzii si pe tot parcursul vor fi atenti la cocnurentii de la probele de ciclism cu care se vor intalni pe traseu, avand obligatia de a le facilita acestora trecerea.

- ciclistii au o prioritate! Alergatorii sunt responsabili sa fie atenti si sa se fereasca din fata plutoanelor de biciclisti, iesind chiar pe acostamentul drumului pentru a facilita trecerea ciclistilor, daca este cazul.

- este interzisa folosirea sistemelor audio cu casti in ambele urechi; fiecare participant trebuie sa fie atent la trafic si la ceilalti.

- fiecare participant este responsabil pentru modul in care se comporta in trafic, fiind direct responsabil pentru respectarea sau nerespectarea legislatiei rutiere.

- toti participantii la competitie o fac pe proprie raspundere, fiind constienti ca concursul se desfasoara in conditii de trafic rutier normal;

- fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile organizatorilor de traseu si se angajeaza sa respecte legislatia rutiera in vigoare;

- participantii care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri organizatorului;

- participantii trebuie sa cunoasca regulamentul, sa tina cont de informatiile anuntate de organizatori, chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament;

- in cazul constatarii unui accident, participantii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control, sa sune la  numarul de urgente afisat pe numarul de concurs sau la 112;

- participantii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator;

- participantii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, animale sau cetateni ajunsi intamplator pe traseu.

Conditii ce atrag descalificarea:

Neparcurgerea traseului in intregime sau scurtarea lui.
Participarea cu alt tip de bicicleta decat cele admise in categorie.
Nerespectarea regulilor de circulatie rutiera.
Ignorarea – voluntara sau nu – a indicatiilor date de escorta de pe traseu (motociclisti sau pichete fixe).
Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului.
Comportamentul lipsit de Fair Play si limbaj trivial fata de concurenti, organizatori sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.).
Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).
Folosirea de biciclete care au orice forma de propulsie sau potentare, alta decat forta picioarelor concurentului, aceasta din urma fiind singura modalitate de propulsie acceptata.
Schimbarea numarului de concurs.
Deteriorarea prin indoire, rupere, taiere, gaurire, rasucire sau alte modalitati a cip-ului de concurs sau montarea lui in alte pozitii decat cele indicate de organizator.

!!!Abandonarea ambalajelor sau altor deseuri pe traseu. Acestea pot fi lasate doar in punctele de alimentare si in zona de sosire.

Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.

Drepturi de autor:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune catre partenerii ai concursului, orice material fotografic, video si audio cu concurentii “Ziridava Road Race”, din timpul desfasurarii acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish si premierele la podium). Cei care vor sa utilizeze aceste materiale trebuie sa ceara voie si sa mentioneze evenimentul de la care provin.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment prezentul regulament, de cate ori este necesar si fara nici o notificare prealabila. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de Internet a concursului.

Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Asociatia Euromediu in scopul desfasurarii Concursului.

Mentionam ca datele personale inscrise in formular NU vor fi instrainate si nici folosite in alte scopuri, decat pentru verificarea corectitudinii incadrarii in categoria de participare si pentru informarea utila a concurentilor.

Organizator, Asociatia Euromediu

EVENIMENTE CE URMEAZĂ ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ

Euromediu este rezultatul dorintei noastre de a face ceva pentru comunitate. Astfel, ne-am implicat in organizare de evenimente sportive, plantari de copaci, instruirea celor mici in reguli de trafic rutier si ecologie. O parte din proiectele noastre sunt repetitive, altele sunt doar cu o editie. Oricum ar fi, investim in ele toata dorinta noastra de mai bine.