Regulament

Căsoaia Bike, Run & Fun – ediţia a V-a

 

LOCUL DESFASURARII:

Tabara Casoaia si imprejurimi

Organizatori:

Asociatia Euromediu
Centrul Cultural Judetean Arad
Consiliul Judetean Arad

Colaboratori: Tabara Casoaia, Inarad TV, Radio Arad, Politia Locala Arad, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Arad, Condor Club, ISJ, Lexus Publicitate Arad.

Sponsori:

BNB; AGRIROM

Invitati: KissFM, Politia Rutiera, ONG-uri, Scoala Populara de Arte, Scolile aradene, Palatul Copiilor, Crucea Rosie, CCJA, ISJ.

 

TRASEU SI CATEGORII:

29 iulie 2016 – CURSA MTB

 • Cursa RACE cca 23 Km (1 tura): under 18, 18-29 ani, 30-39 ani,  40-49 ani,  50+ ani, masculin si feminin, cu start la ora 10:15;
 • – Cursa   Maraton cca 46 Km (2 ture): 16+  masculin si feminin, cu start la ora 10:00.

30 iulie 2016 – CURSA ALERGARE MONTANA si ORIENTARE TURISTICA

 • – Alergare cca 12 KM: OPEN masculin si feminin, start la ora 10:00;
 • – Alergare cca 24 KM: OPEN masculin si feminin, start la ora 10:00;
 • Aventura pe biciclete FAMILY: plimbare pe biciclete organizata, prin zona, adaptata la nivelul copiilor.

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti. (DOWLOAD FORMULAR)

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2016-1986 = 30 ani!

 

TAXA DE ÎNSCRIERE este de 50 lei la oricare din probe (MTB, RUNNING) si contine pachet de start si bon de masa, doar pentru cei care se inscriu online pana in data de 26.07.2017, ora 24:00. Cei care se inscriu dupa aceasta data sau la fata locului nu primesc pachet de start si nici bon de masa.

ATENTIE: Inscrierile la fata locului se inchid cu o ora inaintea startului!

Nu se achita taxa de catre minori.

Bonul de masa va fi valabil pentru o portie de mancare (ceaun) oferita de organizatori.

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la competitie este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure. Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

 • – fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;
 • – fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;
 • – fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.
 • – fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si camaraderie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
 • – fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
 • – fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

 • – bicicleta în stare buna de functionare;
 • – casca de protectie;
 • – numar cu cip (furnizat de organizatori).

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în dimineata competitiei, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei sau in piept, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start, moment in care se vor transmite si eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP

Cursa Race 23 Km: termen limita 3h:30min;

Cursa Maraton 46 Km: termen limita 5h:00min;

Alergare 12 KM: termen limita 2h:30min.

Alergare 24 KM: termen limita 5h:00min.

 

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

 • – s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
 • – în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

 

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

 • – scurtarea traseului;
 • – doping;
 • – nerespectarea mediului înconjurator;
 • – modificarea numarului de concurs;
 • – nerespectarea regulilor competitiei;
 • – comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane;
 • – lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu.

 

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica/anula orice parte a programului/probelor, in functie de evenimente viitoare si de situatia de fapt a traseului/zonei, fara notificari prealabile.